Werkstress, Balans en Burn-out

Heb je last van stress? Is je werk-privé balans verstoord en weet je niet meer hoe je alle ballen in de lucht moet houden? Of ben je zelfs opgebrand of uitgeblust? Met deze online training leer je omgaan met stress, vind je je balans weer terug en leer je de symptomen van een burn-out herkennen.

De training bestaat uit aansluitende modules die zo opgebouwd zijn dat ze je leereffect versterken.

Doel van de training
Deze training heeft 3 doelen:

  • Vaker stressvrij werken en leven, belemmerende overtuigingen bij jezelf ombuigen zodat je bewuster en meer in het nu bent.
  • Leren omgaan met, en vooral anders leren kijken naar, de verplichtingen die je hebt of denkt te hebben. Ontwikkelen van je assertiviteit.
  • Het (h)erkennen van burn-outklachten en het opdoen van voldoende kennis om te voorkomen dat je uitvalt of te bepalen dat je professionele hulp nodig hebt.

1) Loopbaantwijfels en belemmerende overtuigingen

Twijfelen en piekeren over je loopbaan. Zonde van de tijd! Zonde van jóuw tijd! In deze cursus leer je hoe deze overtuigingen kunt omzetten. En hoe jij je zelfvertrouwen laat groeien en belemmerende overtuigingen ombuigt.

2) Bereik je doelen met SMART (video)

Doelen stellen werkt! Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze ook daadwerkelijk gaat behalen? In deze video wordt je op heldere wijze punt voor punt uitgelegd hoe je haalbare doelen stelt en hoe je deze kunt behalen. Be SMART!

3) Werkwaarden: Wat vind ik nu écht belangrijk?

Fijne collega’s, een goed salaris, status, invloed. Wat is nu écht belangrijk in jouw baan? In deze module leer je jouw persoonlijke werkwaarden kennen en je leert herkennen of je (toekomstige) werkgever hiermee matcht.

4) Werk en privé in balans!

Ken je het gevoel dat je teveel ballen in de lucht moet houden? Voorkom stress- en vermoeidheidsklachten door je energiebalans en assertiviteit te monitoren en bij te stellen. Pas je gedrag aan en leef weer in het hier-en-nu!

5) Verander je gedrag succesvol (video)

Het blijvend veranderen van je gedrag is voor veel mensen ontzettend lastig. In deze serie video’s wordt je stap voor stap door het proces van duurzaam veranderen geleid. Zet stap 1 en wordt een nog betere versie van jezelf!

6) Werkstress de baas!

Hoe voorkom je dat stress een probleem wordt? In deze module leer je hoe een verstoorde balans tussen draaglast en draagkracht kan leiden tot chronische stressklachten. En natuurlijk hoe die balans weer kunt herstellen en bewaken!

7) Voorkom een burn-out!

Een burn-out is het resultaat van langdurig opgebouwde spanning. Hoe voorkom je een burn-out? Wat zijn de signalen? Welke stappen zet je om de verstoorde balans te herstellen? Deze module geeft je inzicht en tools voor gedragsverandering.