Naar werk

Je weet wat voor werk je zoekt, wat je sterke kanten zijn en wat jou onderscheidt op de arbeidsmarkt. Maar hoe vind je nou die baan waar je weer als een vis in t water zit…?
Deze training bestaat uit aansluitende modules die zo opgebouwd zijn dat ze je leereffect versterken.

Doel van de training
Deze training geeft je inzichten, tips, trucs en tools waarmee je zelf succesvol een andere baan krijgt!

Bereik je doelen met SMART (video)

2) Doelen stellen werkt! Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze ook daadwerkelijk gaat behalen? In deze video wordt je op heldere wijze punt voor punt uitgelegd hoe je haalbare doelen stelt en hoe je deze kunt behalen. Be SMART!

2) Elevator pitch (video)

Stel je voor: Je staat in de lift met een potentiele werkgever. Je hebt dan minder dan 1 minuut de tijd om jezelf voor te stellen en uit te leggen wat jij in huis hebt. Hoe je dat doet? In deze video wordt t je binnen 1 minuut uitgelegd!

3) Vacatures zoeken

Als je weet op welke functie je wilt solliciteren wil je aan de slag met concrete, passende vacatures. . Zet je hiervoor je netwerk, social media en vacaturewebsites effectief in. In deze module komen alle aspecten aan bod!

4) Vacatures analyseren

Je oog is gevallen op die ene perfecte vacature! Maar voldoe je aan alle functie-eisen? Maak je kans? Door slim te selecteren en analyseren leer je beter solliciteren. Hierdoor vind je sneller een passende vacature én… Een nieuwe baan!

5) Netwerken (video)

70% van alle vacatures wordt door netwerken opgevuld. Een must om deze bron van banen aan te boren! Leer kort en bondig de belangrijkste uitgangspunten van netwerken in deze video en zet je netwerk voor je aan t werk!

6) Netwerkgesprek (video)

Een belangrijk onderdeel van netwerken is het netwerkgesprek. Met wie je ook in gesprek gaat en om welke reden dan ook, deze video geeft je de tips en trucs om er een succes van te maken en je doelen te bereiken.

7) Een gerichte sollicitatiebrief schrijven

Je hebt de perfecte vacature gevonden! Nu alleen nog uitgenodigd worden. Maar hoe dan…? Door jouw perfecte sollicitatiebrief op te stellen natuurlijk! Na deze module weet je wat belangrijk is in jouw perfecte sollicitatiebrief!

8) Sollicitatiegesprek

Yes…! Op gesprek! Een goede voorbereiding vergroot de kans dat je wordt aangenomen enorm. Welke vragen kun je verwachten? Leer de STARR-gespreksmethode waar recruiters gebruik van maken en doe er je voordeel mee!

9) Luisteren (video)

Horen wat iemand zegt kunnen we meestal wel. Maar écht luisteren? Daar hoort bijvoorbeeld ook samenvatten en doorvragen bij. Blijf op dezelfde golflengte en maak écht contact met je gesprekspartner.