Gratis Loopbaanadvies Rijksmedewerkers

Werk je bij het Rijk en ben je benieuwd naar je loopbaanmogelijkheden? Maak dan nu gebruik van de Regeling Loopbaanadvies. Hiermee heb je de touwtjes van je loopbaan in eigen hand! Met deze regeling kun je tot € 1.815,- (inclusief btw) subsidie aanvragen voor een vertrouwelijk loopbaanadvies. Dat helpt je om jouw plek te vinden en/of te behouden op de arbeidsmarkt.

Doel van het Loopbaanadvies Rijksmedewerkers

Doelstelling van het loopbaanadvies traject is om je bewust te maken van jouw loopbaan en hier zelf de regie in te nemen.

De inhoud van het traject

Het traject bestaat uit 4 online loopbaanadvies gesprekken van ruim een uur en een gedegen loopbaanscan (AMK). Daarnaast heb je 3 maanden toegang tot de online loopbaan-ontwikkelmodules van Traject Consult Academy. Je sluit het traject af met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) zodat je hier direct mee aan de slag kan.

Loopbaaninteresse

Door middel van de Interesse en Competentie vragenlijst (LINC) wordt er gekeken naar jouw interesses op werkgebied en het loopbaanperspectief in de beroepen/richtingen die aansluiten op het profiel. De LINC brengt jouw interesses en vaardigheden in beeld. Afhankelijk van jouw niveau kan er gekozen worden voor LINC-Basis of LINC-Hoog. De antwoorden leiden tot scores op de zes Holland-menstypen en een voorkeur voor arbeidsgebieden. Daarnaast worden concrete beroepen en opleidingen gekoppeld aan zowel het Holland-profiel op basis van interesses als het Holland-profiel op basis van competenties. Over deze beroepen en opleidingen is concrete informatie beschikbaar met betrekking tot kans op werk, relevante werkgevers én actueel vacatureaanbod.

Arbeidsmarktscan

De arbeidsmarktscan (AMK) brengt overzichtelijk jouw arbeidsmarktpositie in kaart wat betreft jouw huidige beroep én alternatieve beroepen. In totaal kan met de scan van wel 9 verschillende beroepen worden weergegeven hoe groot de kans is dat je hier werk in vindt en behoudt, maar ook welke stappen nodig zijn om deze doelen te bereiken. De arbeidsmarktscan weegt o.a. hierin mee: leeftijd, opleidingsniveau, competenties uit het herkomstberoep, functie-eisen en actuele arbeidsmarktontwikkelingen.

Mocht je ondernemersambities hebben dan is hiernaast een alternatieve variant beschikbaar, namelijk de E-scan voor ZZP-ers. Deze E-scan geeft je inzicht in jouw sterke en minder sterke kanten en hoe jij jouw ondernemerscompetenties verder kan ontwikkelen. Door middel van feedback vergelijk je jouw zelfbeeld met het beeld dat andere mensen van je hebben. Aanvullend hierop kan met de Financiële Indicator Ondernemer de levensvatbaarheid en financiële haalbaarheid van een ondernemingsplan worden getoetst.

De loopbaanadvies gesprekken

Tijdens de loopbaanadvies gesprekken ga je de resultaten van de LINC en arbeidsmarktscan/E-scan verder uitwerken. Wat wil je? Wat of wie heb je nodig om dat te bereiken? Hoe en wanneer ga je dat bereiken?

Traject Consult Academy

Naast de ondersteuning en adviezen van de coach kan je de online loopbaanmodules van Traject Consult Academy gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. De modules worden in dezelfde portal beschikbaar gesteld als de LINC en de arbeidsmarktscan/E-scan. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het loopbaanleren:

  • Inzicht in eigen competenties;
  • Werkwaarden;
  • Personal Branding;
  • Loopbaantwijfels en belemmerende overtuigingen;
  • Duurzame inzetbaarheid;
  • Jobhunt: vacature zoeken en analyseren, CV, brief, sollicitatiegesprek.

Online

Ook online heb je de garantie van een uitstekend loopbaanadvies. Onze ruime ervaring met het uitvoeren van deze trajecten leert dat een online traject, met behulp van videobellen, minstens zo effectief is als een face-to-face traject.

Persoonlijk Ontwikkel Plan

De resultaten van het loopbaanadvies komen kort en bondig samen in het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) die je in de loop van het traject zelf samenstelt. Vervolgens sluit je samen met jouw coach het traject af. Of eigenlijk: nu begint het pas echt. Met alles wat je geleerd hebt ga je aan de slag om de gestelde doelen te bereiken. Je hebt daarbij nog een steuntje in de rug met de online loopbaanmodules die je nog eens door kan nemen en natuurlijk de eigen POP.

Voorwaarden regeling Loopbaanadvies

Voordat jouw aanvraag wordt beoordeeld, wordt eerst getoetst of jij daadwerkelijk in aanmerking komt voor de Regeling Loopbaanadvies. Hiervoor dien je de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk te zijn geweest en mag je niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze regeling. Deze subsidie kan zonder tussenkomst van jouw leidinggevende aangevraagd worden bij het A&O fonds Rijk. Ga naar de website: www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl en controleer of je in aanmerking komt voor deze subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.

Trajectduur

Het traject heeft een looptijd van 2 maanden.

Aanmelden

Bij TrajectConsult staan ervaren Noloc gecertificeerde Register Loopbaanprofessionals voor je klaar om je te helpen met een deskundig en persoonlijk advies. Wij hebben ruim 5 jaar ervaring met de begeleiding van Rijksmedewerkers (we spreken dus jouw ‘taal’), helpen je graag met het aanvragen van deze subsidie en zijn landelijk werkzaam.

De Regeling Loopbaanadvies loopt nog tot 1 juli 2022 maar het gaat hard; op is op!

Neem vandaag nog contact met ons op via: aanmelden@trajectconsult.nl of 088-0707800 voor een vrijblijvend intakegesprek.