define( 'WPCACHEHOME', '/var/home/trajectcon/domains/trajectconsult.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); Traject Consult | Ziekte en arbeidsconflict

Ziekte en arbeidsconflict

Moet ik de medewerker als ‘ziek’ behandelen als er sprake is van een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict heeft nog wel eens tot gevolg dat een werknemer zich ziek moet melden.

Werkgever kan werknemer dan laten oproepen door de bedrijfsarts:

 1. Werknemer is ‘echt ziek’ en medisch gezien dus niet in staat om te werken. In dit geval zal de werkgever zijn loon (voor minimaal 70%) moeten blijven doorbetalen. Als werkgever het niet eens is met het oordeel van de bedrijfsarts, kan hij een deskundigenoordeel (second opinion) bij het UWV aanvragen.
 1. Werknemer is volgens de bedrijfsarts op medische gronden wel in staat om te werken, maar de bedrijfsarts stelt een ‘time-out’ voor (meestal twee weken) of raadt beide partijen bijvoorbeeld aan om het conflict via mediation (bemiddeling door een onafhankelijke derde) op te lossen. Het feit dat de bedrijfsarts vaststelt dat er geen medische beperkingen zijn, wil niet automatisch zeggen dat werknemer per direct weer aan het werk moet. Werkgever is namelijk ook verplicht om het loon door te betalen als werknemer niet kan werken vanwege een oorzaak die in zijn risicosfeer ligt.
 • Coaching in English

 • Loopbaangesprekken met forse korting!

  voor Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn
 • Schoonmaakbranche? OSB-lid?

  Voor een spik & span re-integratietraject!
 • Van Gansewinkel Werk-naar-Werk-traject

  Snel weer aan de slag. Meld je nu aan!


Enkele van onze opdrachtgevers