define( 'WPCACHEHOME', '/var/home/trajectcon/domains/trajectconsult.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); Traject Consult | Wanneer een deskundigenoordeel aanvragen?

Wanneer een deskundigenoordeel aanvragen?

Moet de werkgever na 1 jaar ziekte een deskundigenoordeel aanvragen?

Zowel werkgever als werknemer kunnen bij UWV een deskundigenoordeel (second opinion) aanvragen. Dat gebeurt vaak als een van beide partijen het oneens is met het oordeel van de bedrijfsarts over, bijvoorbeeld, de mate van arbeidsongeschiktheid. De werkgever kan echter ook een deskundigenoordeel aanvragen als hij niet zeker weet of hij voldoende doet om de zieke werknemer te zo snel mogelijk te laten re-integreren. Met een deskundigenoordeel kan worden voorkomen dat de re-integratie vertraging oploopt of verkeerd wordt aangepakt. De aanvraag kan gedurende de gehele periode van arbeidsongeschiktheid worden gedaan. Het is raadzaam om in ieder geval na afloop van het eerste ziektejaar een deskundigenoordeel aan te vragen.

Let op: een uitspraak vanuit het UWV op een deskundigenoordeel is geen absolute garantie. Het is een richtlijn die aangeeft of werknemer en werkgever op de goede weg zijn.

  • Coaching in English

  • Loopbaangesprekken met forse korting!

    voor Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn
  • Schoonmaakbranche? OSB-lid?

    Voor een spik & span re-integratietraject!
  • Van Gansewinkel Werk-naar-Werk-traject

    Snel weer aan de slag. Meld je nu aan!


Enkele van onze opdrachtgevers