Re-integratie tweede spoor

Is er sprake van aanhoudend ziekteverzuim? Zijn er geen mogelijkheden meer uit het eerste re-integratie spoor? Of heeft het eerste ziektejaar nog geen nieuw vooruitzicht geboden? Dan is het tijd om re-integratie tweede spoor te starten. Voor menig medewerkers en werkgevers is het spoor twee traject een nieuwe route. De deskundigen van Traject Consult helpen beiden partijen graag verder in de route van het re-integreren. Kom vandaag nog in contact met onze specialisten.


Als een werknemer door ziekte niet meer kan werken wordt er doorgaans gekeken of werknemer bij de huidige werkgever in dienst kan blijven. Dit wordt ‘re-integratie eerste spoor’ genoemd. Echter lukt dit voor de werknemer/werkgever niet altijd. Wanneer oorspronkelijke werkzaamheden niet meer uitgevoerd kunnen worden wordt er eerst gekeken naar aangepaste werkzaamheden binnen het bedrijf. Als blijkt dat er geen mogelijkheden zijn om de werknemer te re-integreren binnen het bedrijf komt re-integratie tweede spoor van pas.

Re-integratie tweede spoor houdt in dat werkgever op zoek hoort te gaan naar een functie voor de werknemer buiten het bedrijf. Het inzetten van het spoor twee traject is wettelijk verplicht voor de werkgever en volgt direct achter het eerste spoor traject. Dit traject kan bij arbeidsongeschiktheid op zijn vroegst na de 8ste week en op zijn laatst na de 52ste week worden ingezet. Een nieuwe functie zoeken voor de werknemer is voor de werkgever niet makkelijk, het kost namelijk veel tijd.

Tijdens het spoor 2 traject wordt er een arbeidsdeskundige van Traject Consult ingeschakeld. Het doel van onze arbeidsdeskundige is om medewerker een open blik te geven om onder begeleiding op zoek te gaan naar een passende baan.

De eerste fase bestaat uit een intake en kennismaking. Hieruit zal blijken welke trajectonderdelen ingezet zullen worden. Deze fase duurt een week. Hieruit wordt duidelijk wat het dossier van de werknemer is en welke (huidige) taken een belemmering vormen. Assessments worden ingezet om een beter beeld van de persoonlijkheid en de beroepsoriëntatie te geven. Onze arbeidsdeskundigen zullen voor elke werknemer hun uiterste best doen om een geschikte en passende baan te vinden. Coachende gesprekken dienen om de acceptatie van de situatie te vergemakkelijken. Wanneer er een richting in zicht is kan er worden gekeken naar de arbeidsmarkt en relevante werkmogelijkheden.

Onze arbeidsdeskundige/coach zal de werknemer voorbereiden op de arbeidsmarkt door middel van tips, trainingen, onderscheidende sollicitatiebrieven, en vernieuwd CV en een persoonlijke pitch. Tijdens het zoeken van werk zullen onze coaches actief en betrokken te werk gaan. Dat houdt in dat werknemer gestimuleerd en begeleidt wordt om adequaat op zoek te gaan naar vacatures. Onze deskundigen zullen tijdens het tweede spoor traject passende vacatures toesturen en werknemers voorstellen bij externe organisaties.


Bij Traject Consult staan we voor persoonlijke aandacht, resultaat en deskundigheid. In al onze trajecten gaan wij uit van het principe empowerment. Wij geloven in het vergroten van de weerbaarheid en eigen kracht, om mensen tijdens het re-integratie spoor 2 zelfredzaam te maken op de arbeidsmarkt.

 • Een resultaatgerichte aanpak: medewerkers snel aan het werk krijgen en altijd een sluitend dossier voor UWV
 • Met het Garantietraject garanderen wij dat alle verplichtingen voldoen. Toch een loonsanctie? Dan nemen wij die over!
 • Ruim 10 jaar ervaring in het bemiddelen van spoor twee trajecten
 • Compleet maatwerk tweede spoor re-integratie traject met persoonlijke insteek
 • Wij zijn een gecertificeerd en door UWV-erkend re-integratiebureau
 • Ons plaatsingspercentage bedraagt 53%
 • Deelnemers beoordelen ons gemiddeld met een 7,9, werkgevers met een 10
 • Degelijke en leesbare schriftelijke rapportages


Kom in contact met de deskundigen van Traject Consult

Maak de eerste stap naar een succesvol spoor twee traject, kom in contact met onze deskundigen! Voor vragen of aanmeldingen kan u ons telefonisch bereiken op 088 0707800.

contact

 • Coaching in English

 • Loopbaangesprekken met forse korting!

  voor Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn
 • Schoonmaakbranche? OSB-lid?

  Voor een spik & span re-integratietraject!
 • Van Gansewinkel Werk-naar-Werk-traject

  Snel weer aan de slag. Meld je nu aan!


Enkele van onze opdrachtgevers