Arbeidsmarktfit

Wat wil je, wat kun je? En wat onderscheidt jou op de arbeidsmarkt? En hoe maak je het perfecte CV? Ga optimaal voorbereid de arbeidsmarkt op! Deze training bestaat uit aansluitende modules die zo opgebouwd zijn dat ze je leereffect versterken.

Doel van de training
Als je overweegt om op zoek te gaan naar een (andere) baan, zorgt deze online training ervoor dat je optimaal arbeidsmarkt-klaar bent!

Bereik je doelen met SMART (video)

2) Doelen stellen werkt! Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze ook daadwerkelijk gaat behalen? In deze video wordt je op heldere wijze punt voor punt uitgelegd hoe je haalbare doelen stelt en hoe je deze kunt behalen. Be SMART!

2) Intro baanverlies en verwerking (video)

Het verliezen van je baan kan er ingrijpend zijn. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Verwerking, onzekerheid, afscheid nemen… Deze video geeft je een introductie op de module ‘Baanverlies en verwerking’.

3) Baanverlies en verwerking

Het verliezen van je werk gaat vaak gepaard met een rouwproces. Het is belangrijk om te (h)erkennen dat je je in een rouwproces bevindt, zodat je hier op de juiste manier mee om kunt gaan en weer sneller in je kracht staat.

4) Competenties en STARR-methode (video)

Iedereen heeft eigen unieke kwaliteiten. Het is belangrijk om te weten welke dat zijn zodat je een passende baan vindt maar ook om je rol binnen een team te begrijpen. Leer in deze module wat jouw persoonlijke competenties zijn.

5) Keuzes maken op de arbeidsmarkt (video)

Voordat je de arbeidsmarkt op gaat is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Sta stil bij wat je kunt en wat je wilt. Weet wat je belangrijk vind in je werk en maak de juiste keuzes. Bepaal je persoonlijke arbeidsmarkt.

6) Mijn persoonlijke arbeidsmarkt (video)

Oriënteren op de arbeidsmarkt vergt kennis van jezelf en van de arbeidsmarkt. Waar vind je passende vacatures? Leer jouw persoonlijke arbeidsmarkt en je sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen in kaart te brengen.

7) Mijn merk “IK” (video)

Personal branding. Waar sta je voor? En waarvoor kunnen ze bij je aankloppen? Hoe profileer je jezelf op de arbeidsmarkt? Leer hoe jouw persoonlijke merk “ik” eruit ziet en alles over het nut van personal branding.

8) Een CV waar je “u” tegen zegt (video)

Het CV speelt een belangrijke rol bij het vinden van werk. Waar let een recruiter of potentiële werkgever op? Welke onderdelen mogen absoluut niet ontbreken? Deze module sluit je af met een af met een perfect CV